Subtitle

Sommaren och hösten 2016

Många tillfällen till dans har det varit under sommaren och hösten. Black River i Örebro och Skara On Line har firat födelsedagar och Monica, Paula och jag firade tillsammans med dem.


Traditionsenligt åkte jag till Cortina Line utanför Falkenberg. Dans på utebana under tak i dagarna tre. En jättemysig danshelg! Den här gången bodde Ulla från Skara och jag på övervåningen i en prästgård och där bodde också Kerstin från Lilla Edet och Margareta från Göteborg, så vi fick nya goda vänner. Dansen startade redan på prästgårdens altan i eftermiddagssolen innan vi åkte till dansbanan. Det här blev sista gången på just den här platsen. Nästa sommar flyttar Cortina Line sin sommardanshelg till Haverdal, och då följer jag med dit.


WDM i Blackpool lockade men det går ju inte att vara på flera ställen samtidigt så jag valde att åka till Ransberg i Värmland. Väldigt trevligt ordnat med boende i stugor granne med två danslogar och fin festmiddag i en tredje loge. Och mycket skratt i stugan som jag delade med Kersti från Trollhättan, Gisela från Sollebrunn och Gunilla från Uppsala.


Jag tar gärna en tur på motorcykeln och då har jag hamnat på dans både i Kristinehamn och i Hjo.

Linedance är så kul! Och man får vänner från hela Sverige och även från andra länder genom dansen. Och det finns många möjligheter till dans och jag åker gärna. Och jag åker gärna i sällskap. Hör av er!

// Elisabet


Danser under hösten, vintern och våren 2015-16

Förra reseberättelsen slutade med sommardans i Tidaholm. Den här börjar på samma ort. Höstens första dansevent blev hos Carinas i Tidaholm där vi dansade en heldag i oktober.

I november var det dags för AdventsSparken i Skövde. För andra året är det Suzanne Borgström och hennes danskompisar från LineUp4Dance i Göteborg som driver evenemanget. Men Berth Ek och jag har inte kunnat hålla oss borta, utan hjälpt till med dekorationerna och sedan förstås dansat hela da’n och kvällen. (För att sedan också plocka ihop alla dekorationer och packa så det är förberett till nästa gång…)

Så blev det nytt år och vår traditionella Trettondagsfest. Nära 40 glada dansare kom till oss och hjälpte oss fira födelsedag. Vår förening har nu funnits i 15 år.

Den 30 januari var det dags för linedansens största event, Crystal Boot Awards i Blackpool, som också 20-årsjubilerade. Monica och jag kunde besöka eventet via storbild hos Annika Sylwan och hennes kompisar i Vegby. Vi var med under lördagens alla workshops och på kvällen såg vi magnifik show och prisutdelning. Däremellan hade vi socialdans med egen danslista och fick äta en jättefin middag. Det här är ett evenemang jag gärna åker på igen!

I februari dansade vi hos Löss på linjen i Kristinehamn. Jättekul att få ett tillfälle att dansa under kursuppehållet och att jag fick sällskap av Monica och Paula.

I mars besökte Monica och jag Skara On Line på deras kurser. En av danserna Jimmy lärde oss – Firestorm - får vi nog träna mycket på!

Långfredagen blev det god mat, kalasgod tårta och massor av dans hos det glada gänget Löss på linjen i Kristinehamn.

I april var det så dags för kryssning. I samarbete med Tallink ser DJ’s från Stockholms LineDancers, Hit da Floor och Lucky Line till att hela båten fylls av linedance under ett dygn. Båten gick till Åbo, men det tror jag inte Annica, Noomi, Paula eller jag märkte ;)

För första gången ordnade Coppermine Kickers (Borlänge) ett stort event. I Säterdalens folkpark fick över hundra dansare lära sig nya danser av Jessica Boström från Stockholm och av José Miguel Belloque Vane från Nederländerna. Det är en ganska lång resa och ett heldagsevent så Monica och jag bokade övernattning och hade en mysig helg tillsammans.  //Elisabet

Sommaren 2015

En hel del dans har det blivit den här sommaren också. En lördag i maj åkte jag tillsammans med Ulla från Skara till Örebro för en eftermiddag med workshop och kväll med socialdans. Och här fick jag en ny favoritdans, Girl Crush som Peter Rexfalk lärde ut.

En helg i juli hos Cortina utanför Falkenberg var helt underbar. Dee Musk och Ria Vos lärde ut flera bra danser. En dans, Pop ’n Drop, tillägnades dansarna vid eventet! En liten mysig park med stor utedansbana under tak och härligt väder, bra boende på Bergsäters B&B, möten med många trevliga danskompisar  -  det kan inte blir bättre!

Några kvällar har vi dansat i restaurang Kajutans trädgård i Sjötorp. Det var inte menat som uppvisning utan för att vi skulle ha kul, men oj vad applåder vi fick! Tyvärr gjorde vädret att vi fick ställa in några gånger. Hoppas vi kan göra om det här nästa sommar.

Torsdagskvällar har Erika Lundell ordnat med dans på Hjo camping, och jag hann i alla fall åka dit en gång den här sommaren.

The Orange Circus Band från England gjorde en turné i Sverige, bland annat spelade de på Norrqvarn. Till några av deras låtar har jag koreograferat danser, så självklart tog jag tillfället i akt att få dansa till livemusik.

Till vår egen sommardans kom det en hel del gäster både närboende och långväga, kul!

I augusti var det så dags för min efterlängtade resa till linedansens Mecka, Blackpool. I Wintergardens stora danslokaler hölls World Dance Masters. Tävlingar, socialdans och mängder med workshops. Det var fantastiskt att se alla duktiga tävlingsdansare, få dansa tillsammans med och lära nya danser av alla stora, duktiga instruktörer/koreografer/dansare från hela världen. Och nu har vi en ny världsmästare i linedance från Sverige. Charles Alexander Åkerblom från Linköping vann sin klass! Charles är också duktig koreograf och en av mina favoritdanser från eventet är hans What We Ain’t Got. Här i sta’n var det ingen mer som kunde åka men jag hade sådan tur att få sällskapa med ett glatt gäng från Fall In Line. Stort tack till Kersti, Anna, Elvy, Marie, Gisela och Käte!

Mot slutet av sommaren ordnade Carina i Tidaholm öppen dans. Vädret var bra så det blev en motorcykeltur till Madängsholms bygdegård för en trevlig dansdag! //Elisabet                                            

Tidaholm och Ljungsbro, 6 och 11 april 2015

Våren är här och lite mer danslust än vanligt! 6/4 åkte jag och Elisabet till Tidaholm och hade en härlig Annandag Påsk-dans. Mycket dans som vanligt och gott sällskap! 11/4 blev det långresa, då åkte vi i väg till Ljungsbro för att delta i ett high level-event med DanceO'Holics och inbjuden koreograf Guyton Mundy. Vilket kanonställe, stort och fint, bra golv, gott om plats att sitta och att dansa, öppet fik, ja, ingenting att klaga på! Vi fick dansa massor tack vare att i stort sett alla våra önskedanser spelades. Vi var med på fyra otroliga workshops - oj vad bra de var och oj vad svårt det var! En riktig utmaning för huvud och fötter. Första utlärningen (Take Me To Church) tog 1,5 timma, och då lärdes den ut SNABBT! Vad var det han sa, Guyton? If you can't make it, fake it? Ja, något sådant var det. Stämmer så bra så! Ibland är man glad att bara vara åt samma håll som alla andra! I alla fall, kommer gärna tillbaka hit igen!//Monica

Sommaren 2014

Lite tokig är jag nog som dansat jättemycket den här varma sommaren. Svettigt och jättekul! Torsdagar har det varit dans i Hjo och några gånger har jag och Monica varit där. Lättsamt och trevligt ordnat av Erika Lundell.

 

En helg i juli blev det dans hos Cortina utanför Falkenberg. Koreografer som lärde ut sina danser var Dee Musk och Craig Bennett. Det var ett jättelyckat evenemang som jag varmt rekommenderar! Jag har redan reserverat 10-12 juli nästa år. Någon som vill göra mig sällskap? Info på www.cortina-line.se. 

 

Mycket dans blev det också för Ramona, Maria och mig när vi var på Heart Line Dance i Ransäter 15-17 augusti. Vi fick många roliga danser med oss hem av Benny Ray (Danmark), Carina Klaar (Tidaholm) och Stefan "Bisse" Persson (Ale). //Elisabet

Våren 2014

Oj så längesedan det är jag skickade in någon reseberättelse! Så här kommer några rader från våren.

I april åkte vi på en countrykonsert i Göteborg. Det blev ingen dans, men vi var ett stort gäng linedansare (och några andra) som fick se och höra Brad Paisley!

 

Kulturskaran (ett nätverk mellan olika kulturaktörer) ordnade KulturExpo på Rotundan i Folkets park och vi var där och visade hur kul linedance är. Vi fick även en hel del människor att våga prova!

Påskdagen var vi hos Carinas Linedancers i Tidaholm, en jättetrevlig dag, dans nonstop 11-19, med många goda vänner och många roliga danser.

Och nu är jag nyss hemkommen från 24 timmars linedancekryssning mellan Stockholm och Åbo tillsammans med Annica, Noomi, Lena S, Lena W, Anki, Tina och Jörel från vår förening.
Hela söndagskvällen och natten var det dans fram till kl 5 på måndag morgon. En snabb frukost och ett par timmar i sängen (det blev faktiskt den ordningen) innan dansen startade igen och höll på till till sen eftermiddag. Så den som ville (jag!) kunde dansa 17 timmar.//Elisabet

Spring in Line, Vänersborg 130518

Fall in lines evenemang gästades även i år av Scott Blevins och Darren Bailey, duktiga koreografer som gör många roliga danser. Monica och jag fick resesällskap av Ulla och Jimmy från Skara On Line. Vi fick flera nya danser med oss hem, vi dansade  tills fötterna värkte (och lite till ändå), åt god mat på hotellet i Vänersborg, hamburgare på McDonalds Walk-In och avslutade en för övrigt mycket trevlig dag med blixt av hastighetskamera på hemvägen.// Elisabet

Instruktörskurs, Skara 130323

Lördagen den 23 mars hade jag en heldag med linedance i Skara. Jättekul! Ett stort tack till Skara On Line som arrangör.

Först var det instruktörskurs 3 som innebär att lära ut dans. Kursen är inte så mycket utbildning utan mer en bekräftelse på att man gör mer rätt än fel (förhoppningsvis). Deltagare utvärderas och betygssätts.

En stor del av kursen är att bedöma andra instruktörer. Detta gav dels att jag fick en återkoppling till det jag gör, dels att jag fick tips på vissa saker som fungerar väldigt bra och en del saker som fungerar mindre bra för andra instruktörer. Man måste ju inte göra alla misstag själv, utan kan lära sig av andras:-)

Låter det flummigt? Det beror i så fall på hur jag uttrycker mig, inte på kursen. Den var jättebra och jag är väldigt glad att ha fått gå den. Nicholas Cort från Saloon Crew är en superb lärare!

På kvällen fortsatte vi med praktisk tillämpning av olika danstekniker. Det låter mer avancerat än det är (teoretiskt), men är väldigt svårt (praktiskt). Med rätt teknik dansar vi lättare, riskerar inte att skada oss och dansar faktiskt lite vackrare. Ni som inte har gått någon kurs i teknik, gör det om ni får tillfälle. Det är jättekul och väldigt nyttigt!//Elisabet 

Spring in Line, Vänersborg 120428

Jag och Elisabet åkte till detta event i Vänersborg. Det som lockade mest var koreograferna Scott Blevins och Darren Bailey, och vi blev inte besvikna! Vi fick med oss sex härliga danser. Dessutom fick vi otroligt ont i fötterna. Som Darren säger, No pain, no gain. Vi hade i alla fall en bra dag med mycket dans.//Monica

10-årsjubileum, Otterbäcken 110108

Dansen är över och firandet slut. Ett stort tack till alla som bidrog att göra den här kvällen så speciell - gäster, medlemmar, styrelsen, festkommittén, DJ Cerry, Håkan Westerberg, vårt dansteam, kladdkakebakare - och har jag glömt någon, så tack till dig också! Tusen tack Kicking Bulls, Skara On Line och Get In Line för de fina presenterna klubben fick! Jag hade i alla fall jättekul, god mat & efterrätt, bra danslista, härligt uppträde, bra workshops! Liiite halt att ta sig hem bara.//Monica

Håkans workshopdanser var Sleeping Child och All I Do

Workshop Kristinehamn 100925

Jag, Elisabet och Maria åkte till Kristinehamn; och Anki och Tina dök också upp. Det var en fullmatad workshop med många bra danser, bl a Nothin' Better, Smooth Operator, Chachanela och Boyfriend. Några kommer nog att dyka upp på våra kurser. Var jättekul att komma ut, träffa folk och dansa, det var ett bra tag sedan! Vi blev dock trötta lite fort, åldern kanske, och åkte hem redan vid niotiden.//Monica

Svensk sommardans Örebro 100818

Dags att åka till Örebro igen. Den här gången var temat svensk sommardans och hela danslistan var på svenska! Helst skulle man också vara klädd i svenska färger. Blå jeans klarade jag, men upptäckte att gult inte finns i min garderob. (Kommer att åtgärdas!)

Det blev en kul dans på en jättemysig liten dansbana vid Skogens Café.//Elisabet

 Päivi hade lyckats väldigt bra! 

 

Påskdans Björneborg 100402

Traditionsenligt var det Get In Lines dans i Björneborg på Långfredagen. KALAS med lång danslista, jättegod mat och mängder av trevliga människor. Från Rednecks var vi Anki, Tina, Maria och Elisabet.

 

Workshop i Mariestad 100320

Det blev ingen resa, men vill ändå berätta lite om den här dagen. Istället för att som tidigare år vara i Folkets Park, var vi den här gången på Elvärket. Vi började med att flytta pingisbord och lite annat i konsertlokalen. Riggade upp högtalare och kollade att headset fungerade. Bryggde kaffe och hann med att äta lunch innan de första gästerna dök upp.


När klockan blivit lite över kl 14, startade vi. Nytt den här gången var att vi hade utlärning i två lokaler samtidigt. När klockan närmade sig 17, hade vi hunnit med sex danser på olika 
nivåer, och det var dags för paus. Vi åkte till restaurang Buffalo och kunde där välja på fläskfilé eller lax.


Sedan var det dags för öppen dans, som höll på till kl 23. Efter vad jag hörde var våra gäster nöjda med evenemanget, och jag hoppas att vi ses snart igen! //Elisabet

Tack alla som kom och bidrog till en jättetrevlig kväll! Här kommer de danser som lärdes ut  under kvällen:

 Kick Start (intermediate)

 Something Good (intermediate)

 Bobbi With An I (novice)

 Say Hey Love (novice)

 Only Lonely (beginner)

 When Will You Be Mine (beginner)  

Decemberdans i Örebro 091205

En rolig kväll i Örebro!

Sju veckor sedan förra dansen i Örebro och idag var det dags igen. Fick "smaka på" flera nya danser tack vare att Britt-Marie och Håkan stegar en vägg innan musiken kommer på. Ett par av dem vill jag troligen ha på kurs nästa termin.

Fick också en försmak av julen, jättegod smörgås med skinka, köttbullar och rödbetssallad.

(Jag hann med ett besök på IKEA också).//Elisabet 

Dans Hangelösa 091107

Lördagen den 7 november var det dans i Hangelösa Bygdegård, och värd för festen var Skara On Line.

Några av oss var tidigt på plats, då vi passade på att ha ett planeringsmöte inför AdventsSparken. Jättekul att träffa både nya och gamla bekanta bl a från Herrljunga, Tidaholm och Mariestad. En kul kväll med mycket dans och god mat! /Elisabet

ECO-linedance i Örebro 091017

17 oktober besökte vi Örebro, som ordnade ECO-linedance. Allt som serverades under kvällen var ekologiskt. T o m ekologiska vinegum, hur nu det går till?

Innan dansen hann vi också med ett besök på IKEA och en fikastund i Marieberg. Sedan fick vi leta efter bilen en stund innan vi kunde fortsätta till danslokalen. Och med bara en liten felkörning kom vi fram i god tid.

Som alltid hos Black River; trivsamt och mysigt med glada människor och roliga danser.

//Maria och Elisabet

 

Maggie i Uppsala 090704

Tog mig en tur till Ilona för vidare färd till Uppsala för att dansa med Maggie. Fredagen så åkte vi till SHSD klubblokal och dansade, workshop av både Ilona och Herr Bauta blev det. Ilona lärde ut Rain Against My Window och Bauta lärde ut hans och Lisens nya dans, Stumblin'. Riktigt bra var de båda, Ilonas kunde jag innan.
 
Fredag kväll blev det grillning på Sunnersta herrgård, riktigt mysigt bland myggen. Sedan kom äntligen lördagen och Maggies dans. De danser som lärdes ut finns på Netlog och hos Ilona, en superdag var det med en massa goa människor som alltid. Detta event återkommer nästa år så passa på att följa med då, en skitkul helg helt enkelt.//Maria

Påskdans Björneborg 090410

Så var det dags för Get In Lines påskdans. Det är tionde året som det är fest i Björneborg på långfredagen. En tradition som vi hoppas fortsätter i många år till. En jättekul kväll, med god mat, suverän underhållning, prat med go'a vänner och mycket dans. Vi fick verkligen sortera från danslistan för att få en liten vila. Vi har väntat i fem år på att få en repris av Göran i baddräkt och nu äntligen var det dags!


Förra året vann ju Maria inträde till denna tillställning och gissa vem som vann i år igen... Jojomen: inträde, två påskägg och ett par benvärmare, snacka om tur!

Vi som var där från Rednecks är Anki, Tina, Cindy, Maria och Elisabet.//Elisabet

Workshop i Mariestad 090328

Resan blev inte så lång den här gången. Vi har haft workshop på vår egen folkpark. Vi startade tidigt med att installera musikanläggning och bära drickabackar. En kvart innan det var dags för första workshopen var vi ganska nervösa, vårt headset fungerade inte. Ramona gjorde en utryckning till MusikTema, där vi fick låna ett headset (tack Jan-Åke!), så bara fem minuter försenade var vi igång. Efter fem timmar hade vi en välbehövlig matpaus, för att sedan fortsätta dansa ytterligare drygt fyra timmar. Ett par timmar senare var alla grejor tillbaka i vår lokal, redo för nästa dags kurs.

Jättekul att så många kom! Vi hade fantastiskt roligt, och hoppas och tror att våra gäster också hade det.//Maria & Elisabet

 

Workshopdanser:

Cupid Shuffle

Just One Look

Not Unusual

Different Shoes

Island Girl

Reach Out

Just Dance i Stenungsund 090220-22

Väl mött i Stenungsund var Maria, Elisabet, Monica, Inger, Ramona och Cindy; och si så där 200 andra danssugna människor från hela Sverige. Nytt Just Dance event i dagarna tre på tjusiga Stenungsund Yacht Club. Massor av dans, massor av god mat (för mycket, men jisses vilka efterrätter!), massor av trevligt folk.

Vi fick hela 9 workshops av proffsen Rob Fowler, Robbie McGowan Hickie och Kate Sala, flera självklara hitar.

Kan inte annat än att rekommendera det här evenemanget och det verkar som det återkommer nästa år. Lovar, man får valuta för pengarna! OCH trötta fötter.//Monica

 

Workshops:

Footsteps of Our Fathers (Kate Sala)  video

Anything Goes (Kate Sala)  video

Last in Line (Kate Sala)  video

Mojo Rhythm (Rob Fowler)  video

Maria (Rob Fowler)  video

Hotter Than Cold (Rob Fowler)  video

Still Waiting (Robbie McGowan Hickie)  video

All I Got (Robbie McGowan Hickie)  video

U-turn (Robbie McGowan Hickie)   video

 

                                 Kate Sala

Instruktörskurs steg 1 Kristinehamn 090125

En kul dag! Ramona, Inger, Monica och jag åkte till Kristinehamn för att gå instruktörskurs steg 1 idag. Hela dagen var det teori som gällde. Jag är inte van att sitta och lyssna från kl 9 till kl 15, men det gick riktigt bra, vilket är tack vara de duktiga lärarna Zuzana Cortova och Nicholas Cort. Vi har fått mängder med tips om hur man förbereder och genomför en kurs. I nästa steg, som jag redan väntar ivrigt på, kommer vi också att få praktisk utbildning. /Elisabet

Dans i Otterbäcken 090110

Årets "Trettondagsdans" i Otterbäcken var helt ovädersfri! Kändes nästan konstigt att inte oroa sig för blixthalka, strömavbrott eller fallande träd.

Vi dansade från 18 till 24 med avbrott för god mat. Massor av bra musik att dansa till, även om Maria bara ville dansa Purple Rain. Roligast var Go Greased Lightning, det var alldeles för länge sedan sist! Och jag bara älskar Womaniser, det blir roligare för varje gång.

Som vanligt allt bra arrangerat av festkommittén och alla andra frivilliga arbetsmyror. Tack också alla ditresta gäster, alltid kul att se er! Vi gillar verkligen vår Otterbäckenfest, så det är kul att se att ni också gör det! /Monica

 

Julstompen Sävsjö 081227

Började med att jag och Ilona klev upp vid niotiden och intog en frukost innan resan till Sävsjö. Allt flöt på galant till Jönköping och där skulle vi som alltid äta på Max. Som alltid så hittar vi inte men till slut så var vi där och intog en god måltid tillsammans med Norrköpingsgänget. Sedan vidare till Lotta och Jonas där vi tog oss ut mitt i skogen för att dansa några timmar innan Julstompen. Det var så himla trevligt, vi var väl ett tjugotal som dansade innan, mycket trevligt var det att få träffa alla goa vänner igen. Ilona lärde ut Purple Rain, sicken dans, helt underbar. Ni som inte testat får nästan en order att testa den, skitbra helt enkelt.

Sedan beställdes det pizza till oss alla och vi for hem till Jonas och Lotta och intog denna goda mat. Pizzan liiiiiiiiiiiite stark men annars helt ok. Dax att fara till Kulturhuset och jisses vad bilar det var när vi kom. Var nog över 200 personer där skulle jag tro. Och vilken kväll, underbart kul. Lärdes ut två danser, Over the Hills och Runaround Sue. Tyvärr så åkte jag på ryggskott och dansade inte så mycket. Men fick i alla fall dansa Purple Rain. Sedan vilade jag för hade ganska så ont. Tack Inga för all hjälp. Klockan blev midnatt alldeles för fort och det var dax att åka hem. Skrapade rutorna och vindrutetorkaren lossnade, men det löste sig med Bautas hjälp. Sedan bar det iväg då. När vi kom till Jönköping så lyssna vi inte längre på GPS, jag och Ilona tyckte att hon trasslade till det och vi visste bättre. Trodde vi ja! Hamnade i Gränna en sväng, i och för sig hade Ilona aldrig varit där så det var ju kul för henne. Bara att vända och vi bestämde oss för att lyssna på GPS:en mycket noga. Så vi gjorde och var hemma kl 04.30. Herre gud vilken tid det tog. Men det var det värt, för som alltid i Småland var det helt enkelt skitkul på alla sätt och vis. TACK Jonas och Lotta för att ni fixade lokal och för att vi fick äta pizza hos er. Gästfriheten var som alltid super. Ja det var allt om dagen i Småland det. /Maria Johansson

Workshopdanser:

Over the Hills    video

Runaround Sue   video

AdventsSparken Skövde 081129

Så var det över för denna gången! Som vanligt var AdventsSparken en välbesökt, underhållande, rolig och välarrangerad tillställning! Jag tror nog de flesta trivdes riktigt bra. Härlig stjärndekor, fullt med julstjärnor och clementiner och massor av glada människor. Vår DJ Big Dave var superproffsig (men inte ens han klarade av att hinna med hela danslistan) och de inbjudna stjärnorna Clive Stevens och Pedro Machado bjöd på sig själva. Speciellt Pedro som nog lyckades charma de flesta (kvinnorna).

Själv fick jag inte dansa så mycket som jag skulle ha velat, men hade kul ändå. Det blev lite fotograferande och filmande istället. Och lite tävlande. Tack för publiksupporten! Vi är jättenöjda med en andraplats, även om vi inte har en aning om hur vinnarna dansade! Vi hade i alla fall kul, och hoppas ni hade detsamma.

Vi fick lite förhandsreklam om nästa år. Då är AdventsSparken den 28 november och inbjudna gäster är Peter Metelnick & Alison Biggs, Robert Muller och DJ Magoo. Låter som ännu en kanonkväll, eller hur!

Extra tack till alla som jobbade före och under AdventsSparken, kanonbra jobb!/Monica

Workshopdanser:

Brazil (Frank Trace)  video

Insomnia (Shaz Walton)  video

Jungle Freak (Pedro Machado, som också lärde ut)  video

Wanna Be Elvis (Robbie McGowan Hickie)  video

Womaniser (Maggie Gallagher)  video

Quarter To Six (Vicki E. Rader)  video

Pedro Machado rycker in i köket

Mer foton i albumet

Swedish Masters Uddevalla 081101

Vi var ett gäng på sju personer (stackars Maria blev sjuk) som äntrade en buss denna frostiga novembermorgon. Vi hämtade upp fler entusiaster i Götene, Skara och Lidköping och bussen kändes ganska full; men vi hade gott om plats.Speciellt jag och Elisabet som intog konferenshörnan längst bak i bussen. Rekommenderas!

I Uddevalla var det full fart på Folkets Park när vi kom dit. Dagen fylldes av social dans, tävlingar, shower och workshops med Masters in Line, bl a Elisabets favorit Rob Fowler. Emellanåt var det lite segt när musiken bara gick och vi inte kände igen något...och då åt vi en massa clementiner som man bjöd på! Men vi lärde oss några roliga danser, och den avslutande showen var sevärd förstås.

Hemresan minns jag inte så mycket av, men jag tror inte jag var den enda som sov! Vi var i stan vid midnatt, rejält trötta som det ska vara efter en dag full av dans!/Monica

Workshopdanser:

Applejack Country (Rob Fowler, som också lärde ut)  video från Uddevalla  annan video

Spotlight (Dee Musk, lärdes ut av Nicola Lafferty)  video från Uddevalla

Baltimore Boys (Rob Fowler, som också lärde ut)  video från Uddevalla

Minns inte vad vi skuttar runt till här....              Här är i alla fall vår favvis Rob Fowler!

Mer foton i albumet

Workshop Kristinehamn 080927

Efter ett 12-timmarspass i Kristinehamn känner man sig alltid nöjd (och ledbruten!). Jag och Maria kuskade upp för att lära oss lite nya danser tillsammans med ca 80 andra dansanta människor. Det lärdes ut hela sex workshopsdanser på olika nivåer av Kjell, Sten, Ilona och Linda:

Rainy Night (32 steg intermediate) video

Sting Me (32 steg intermediate) video

Set On You (64 steg beginner) video

And I Liked It (32 steg intermediate) video

I Dance (32 steg Intermediate) video

Friday Mambo (48 steg beginner) video

Det var ett knippe riktigt trevliga danser och flera av dem kan nog dyka upp på våra kurser.

Efter fem timmars workshop hade vi välförtjänt middagspaus i två timmar. Vi åt tillsammans på The Pub och det var jättegott. Sedan avslutade vi med ytterligare fem timmar öppen dans. Var riktigt skönt att komma hem till dusch och säng efter denna dagen!/Monica

Teknikträning Jönköping 080920

Lördag 20 september blev det en heldag med dans. Vi startade före kl 7 och kom fram till Jönköping i god tid. Mellan kl 9 och 13 var det intensiv teknikträning, lunchuppehåll en timma med jättegod paj på café, sedan lika intensiv kurs igen fram till 18.30.

Kursledarna Zuzana och Nicholas Cort från Saloon Crew kom med många bra tips och råd. En del var repetition, en hel del var nytt. Förhoppningen är att vi ska kunna förmedla något av detta till dansarna på våra kurser.


Efter ett besök på Max, fortsatte kvällen med socialdans. Efter några timmar var vi nöjda (och trötta), och styrde hemåt igen!
Vi som åkte tillsammans var Inger Lundberg, Ramona Karlberg, Maria Johansson och Elisabet Ingemanson från Mariestad, och Lisen Persson från Malung./Elisabet

Maratondans i Sävsjö, 080830

Dags för maratondans i Sävsjö! De som mötte upp från Rednecks var Elisabet, Maria, Monica och Karin. Lisen och Lena stod för arrangemanget och det var på det hela jättebra med många dansare!

Vi dansade nonstop från kl 11 till nästan midnatt (ja, man tog väl en liten paus emellanåt). Många gamla godingar och nya favoriter i en salig blandning, och jag tror alla var nöjda och fick "sina" danser. Vi fick goda tacos till middag och dessemellan fikade vi (tack för gratis kaffe och te, bra idé!). Det var riktigt rejält varmt och mycket svett som stänkte. Och stackars Karin som blev getingstucken! Men förutom det var det en perfekt kväll. Hemma var vi vid tretiden med värkande fötter men mycket nöjda!/Monica

I slutet av en dans har minsann alla olika poser! Mer foton i albumet

 

Nya foton

Facebook Like Button

Newest Members